De Hobbytuinier Echinacea Zaden

Cadeauverpakking

De zaden worden standaard verpakt in een zakje van circa 63 mm hoog en 75 mm breed met op de voorzijde een afbeelding van de betreffende plant en de achterzijde wat informatie over de zaden.

Je kunt de zaden laten leveren met een eigen tekst of foto op de achterzijde van de verpakking.
De foto moet per email worden aangeleverd met een formaat dat binnen de grootte van het zakje passend is.
De minimum afname is vanaf 4 zakjes per soort zaden. De kosten voor een tekst (max. circa 225 karakters) of foto zijn € 2,95.

Nu ook zaden van planten en siergrassen, die heel goed met echinacea's zijn te combineren, zoals: Achillea, Delphinium (Ridderspoor), Helenium, Monarda, Rudbekia, Salvia en Veronica en de siergrassen Calamagrostis, Deschampsia, Eragrostis, Panicum, Pennisetum en Sporobolus.
Zie de pagina's planten zaden prairietuin en siergrassen zaden prairietuin

De website is aangepast met de nieuwe zaden en de zaden die uit de collectie zijn. Vanaf 1 oktober 2019 zijn, op enige soorten na, alle zaden te leveren. Bij de soorten, die nog niet te leveren zijn, is dit vermeld.

Echinacea Purpurea Zaden 40 stuks voor 50 eurocent
Overige soorten 30 zaden € 0,65 en bepaalde soorten 15 zaden voor € 0,45

Bewaar de zaden in het zadenzakje of in een envelop in een tupperware (of een lege ijsdoos enz.) in de koelkast.

De zaden worden ook in België geleverd.

De foto's zijn van de echinacea's in onze tuin. De zaden zijn van deze planten afkomstig.

de zaden

De verschillende zaden kun je vinden onder de link Echinacea zaden in de linker kolom van deze pagina.

Door het bezoek van bijen en vlinders kan de gekweekte plant door kruisbestuiving andere eigenschappen vertonen ten opzichte van de oorspronkelijke plant.


het ontkiemen van de zaden

Echinacea zaden ontkiemen bij een temperatuur van 20 ° C. vrij snel, afhankelijk van de grond en de klimaatomstandigdheden. Als maatstaf wordt circa twee weken aangehouden. De grond moet constant vochtig, maar niet te nat zijn. De zaden met een zeer dun laagje grond afdekken.
De soorten Angustifolia, Paradoxa, Pallida, Pallida Hula Dancer, Simulata en Tennesseensis hebben soms eeen koudebehandeling nodig. De hier aangeboden Angustifolia, Paradoxa, Pallida Hula Dancer, Simulata en Tennesseensis zaden hebben reeds een koudebehandeling ondergaan en zijn nu net als de overige soorten goed kiemkrachtig.

het zaaien

Het zaaien van de zaden kun je in huis doen in potjes en zaaibakken of buitenshuis eveneens in potten en zaaibakken of direct ter plekke in de tuin of direct in een voor de plantjes bestemde bloempot of bloemenbak.
De echinacea is een schitterende vaste plant. Vaste planten kun je in de regel buitenshuis eind april/mei zaaien. Binnenshuis begin ik in verband met het testen van de zaden, reeds in september met het kweken van de echinacea's. Dit is wel wat aan de vroege kant. Wanneer je in de periode van december/januari begint met zaaien binnenshuis heb je begin mei mooie planten, die je na het afharden zo in de tuin kan plaatsen. Het voordeel is dat de plant meestal in het eerste jaar al bloemen zal geven.

Mijn manier van kweken van echinacea's binnenshuis: lees verder...

Veel zaaiplezier!